Ser tofu – doskonały zamiennik dla wegetarian
Sojowy ser tofu coraz częściej pojawia się w naszych kuchniach. Ser ten jest popularnym produktem zarówno wśród wegetarian, jak i miłośników kuchni azjatyckiej. Ten produkt jest nie tylko niesamowicie zdrowy, ale również świetnie smakuje. Aby jednak tofu zachwyciło сię swoim smakiem, musisz wiedzieć, jak prawidłowo je przygotować i jakie przyprawy dodać. Doskonałym rozwiązaniem jest skorzystanie z pomocy cateringu dietetycznego Wrocław, który ma mnóstwo pomysłów na Twoje pyszne dania.
Dlaczego warto dodać tofu do swojej diety?
Tofu jest dobrym źródłem białka roślinnego, wapnia, wszystkich niezbędnych aminokwasów oraz witamin grupy A, B i E. Produkowany jest na bazie mleka sojowego, do którego dodawane są enzymy w celu uzyskania pożądanego stanu sera. Główna różnica między tofu a innymi serami polega na tym, że zawarte w nim białko jest łatwo przyswajalne i nie ma w nim tłuszczu z mleka zwierzęcego, który jest źródłem złego cholesterolu. Jest więc idealny nie tylko dla wegetarian, ale także dla wszystkich osób dbających o zdrowie. Catering dietetyczny Wrocław jest świadomy korzyści płynących z tofu i przygotowuje różnorodne dania na bazie tego produktu.
Dzięki zawartości wapnia i fosforu spożywanie sera tofu pomaga zachować zdrowe i mocne kości. Ser sojowy tofu sprzyja trawieniu, wzmacnia układ odpornościowy, sercowo-naczyniowy i nerwowy oraz wspomaga produkcję ważnych substancji chemicznych w organizmie.
Jak widać, serek sojowy jest niezwykle zdrowym i niezbędnym produktem dla każdego. Właśnie dlatego Fit Body zaleca dodanie go do swojej diety.